Listă
Rețete
Despre
Stadiu
postop
remission
flare
general
Tip masă
mic_dejun
pranz
cina
gustare
desert
Aplică
Budincă de griș cu lapte fără lactoză
postop
mic_dejun
180 kcal
Ingrediente:
200 ml lapte fără lactoză, 30 g griș, 1 linguriță zahăr, puțină esență de vanilie
Preparare:
Încălzește laptele, adaugă grișul treptat, amestecând continuu până se îngroașă. Adaugă zahărul și vanilia.
Note:
Ușor de digerat, aport bun de carbohidrați.
Poate declanșa:
zahăr
Omletă moale cu brânză fără lactoză
postop
mic_dejun
210 kcal
Ingrediente:
2 ouă, 30 g brânză fără lactoză, 1 linguriță ulei de măsline
Preparare:
Bate ouăle, adaugă brânza rasă. Gătește la foc mic până e ușor închegată.
Note:
Textură moale, potrivită post-operator.
Poate declanșa:
ou
Supă cremă de dovlecel și morcov
postop
pranz
120 kcal
Ingrediente:
1 dovlecel, 2 morcovi, 500 ml supă clară de pui, 1 linguriță ulei de măsline
Preparare:
Fierbe legumele în supă, pasează cu blenderul, adaugă uleiul.
Note:
Fără fibre iritante, potrivită pentru digestie sensibilă.
Piure de cartofi cu piept de pui la abur
postop
pranz
250 kcal
Ingrediente:
150 g cartofi, 100 g piept de pui, 1 linguriță unt fără lactoză
Preparare:
Fierbe cartofii, pasează cu unt. Gătește puiul la abur și servește împreună.
Note:
Fără condimente iritante.
Pește alb la cuptor cu piure de dovleac
remission
cina
220 kcal
Ingrediente:
150 g file de cod, 200 g dovleac, 1 linguriță ulei de măsline
Preparare:
Coace peștele în folie, fierbe dovleacul și pasează-l cu ulei.
Note:
Ușor, nutritiv, bogat în Omega-3.
Poate declanșa:
pește
Orez cu legume la abur și tofu
remission
cina
280 kcal
Ingrediente:
150 g orez alb, 100 g tofu moale, 50 g morcov, 50 g dovlecel
Preparare:
Fierbe orezul, gătește legumele la abur, servește cu tofu.
Note:
Proteine vegetale și fibre ușor tolerabile.
Banane coapte cu iaurt fără lactoză
flare
gustare
150 kcal
Ingrediente:
1 banană coaptă, 100 g iaurt fără lactoză
Preparare:
Taie banana, amestecă cu iaurtul.
Note:
Bland, bogat în potasiu.
Piure de morcov cu dovleac
flare
gustare
90 kcal
Ingrediente:
150 g morcov, 150 g dovleac
Preparare:
Fierbe legumele și pasează-le.
Note:
Fără fibre insolubile.
Budincă de orez cu lapte fără lactoză
general
desert
200 kcal
Ingrediente:
50 g orez alb, 300 ml lapte fără lactoză, 1 linguriță zahăr
Preparare:
Fierbe orezul în lapte, adaugă zahărul.
Note:
Desert blând, potrivit ocazional.
Poate declanșa:
zahăr
Compot de mere fără zahăr
general
desert
80 kcal
Ingrediente:
3 mere dulci, 500 ml apă
Preparare:
Fierbe merele curățate și tăiate în apă până se înmoaie.
Note:
Fără zahăr adăugat.
Rețetă blandă 11
flare
mic_dejun
160 kcal
Ingrediente:
Ingrediente exemplu 1, ingredient 2
Preparare:
Metodă simplă de preparare.
Note:
Note suplimentare pentru pacient.
Rețetă blandă 12
general
pranz
161 kcal
Ingrediente:
Ingrediente exemplu 1, ingredient 2
Preparare:
Metodă simplă de preparare.
Note:
Note suplimentare pentru pacient.
Folosim cookie-uri pentru a-ți îmbunătăți experiența. Continuând navigarea, ești de acord cu
Politica de cookie-uri
.
Accept