Budincă de griș cu lapte fără lactoză
postop mic_dejun 180 kcal
Ingrediente: 200 ml lapte fără lactoză, 30 g griș, 1 linguriță zahăr, puțină esență de vanilie
Preparare: Încălzește laptele, adaugă grișul treptat, amestecând continuu până se îngroașă. Adaugă zahărul și vanilia.
Note: Ușor de digerat, aport bun de carbohidrați.
Poate declanșa: zahăr
Omletă moale cu brânză fără lactoză
postop mic_dejun 210 kcal
Ingrediente: 2 ouă, 30 g brânză fără lactoză, 1 linguriță ulei de măsline
Preparare: Bate ouăle, adaugă brânza rasă. Gătește la foc mic până e ușor închegată.
Note: Textură moale, potrivită post-operator.
Poate declanșa: ou
Supă cremă de dovlecel și morcov
postop pranz 120 kcal
Ingrediente: 1 dovlecel, 2 morcovi, 500 ml supă clară de pui, 1 linguriță ulei de măsline
Preparare: Fierbe legumele în supă, pasează cu blenderul, adaugă uleiul.
Note: Fără fibre iritante, potrivită pentru digestie sensibilă.
Piure de cartofi cu piept de pui la abur
postop pranz 250 kcal
Ingrediente: 150 g cartofi, 100 g piept de pui, 1 linguriță unt fără lactoză
Preparare: Fierbe cartofii, pasează cu unt. Gătește puiul la abur și servește împreună.
Note: Fără condimente iritante.
Pește alb la cuptor cu piure de dovleac
remission cina 220 kcal
Ingrediente: 150 g file de cod, 200 g dovleac, 1 linguriță ulei de măsline
Preparare: Coace peștele în folie, fierbe dovleacul și pasează-l cu ulei.
Note: Ușor, nutritiv, bogat în Omega-3.
Poate declanșa: pește
Orez cu legume la abur și tofu
remission cina 280 kcal
Ingrediente: 150 g orez alb, 100 g tofu moale, 50 g morcov, 50 g dovlecel
Preparare: Fierbe orezul, gătește legumele la abur, servește cu tofu.
Note: Proteine vegetale și fibre ușor tolerabile.
Banane coapte cu iaurt fără lactoză
flare gustare 150 kcal
Ingrediente: 1 banană coaptă, 100 g iaurt fără lactoză
Preparare: Taie banana, amestecă cu iaurtul.
Note: Bland, bogat în potasiu.
Piure de morcov cu dovleac
flare gustare 90 kcal
Ingrediente: 150 g morcov, 150 g dovleac
Preparare: Fierbe legumele și pasează-le.
Note: Fără fibre insolubile.
Budincă de orez cu lapte fără lactoză
general desert 200 kcal
Ingrediente: 50 g orez alb, 300 ml lapte fără lactoză, 1 linguriță zahăr
Preparare: Fierbe orezul în lapte, adaugă zahărul.
Note: Desert blând, potrivit ocazional.
Poate declanșa: zahăr
Compot de mere fără zahăr
general desert 80 kcal
Ingrediente: 3 mere dulci, 500 ml apă
Preparare: Fierbe merele curățate și tăiate în apă până se înmoaie.
Note: Fără zahăr adăugat.
Rețetă blandă 11
flare mic_dejun 160 kcal
Ingrediente: Ingrediente exemplu 1, ingredient 2
Preparare: Metodă simplă de preparare.
Note: Note suplimentare pentru pacient.
Rețetă blandă 12
general pranz 161 kcal
Ingrediente: Ingrediente exemplu 1, ingredient 2
Preparare: Metodă simplă de preparare.
Note: Note suplimentare pentru pacient.